کاربرد جلبک ها

انسان ها از جلبک ها به عنوان غذا، برای تولید مواد مفید از جمله فیلترهای زیستی، برای حذف نوترینت ها و مواد آلاینده از فاضلاب ها به منظور بهبود کیفیت آب، به عنوان شاخص های زیست محیطی و در تحقیقات آزمایشگاهی استفاده می کنند. جلبک ها در صنایع دارویی، غذایی، آرایشی و آبزی پروری کاربردهای زیادی دارند.

    •  جلبک ها به عنوان مکمل های غذایی
    جلبک ها دارای پروتئین های کاملی با زنجیره آمینواسیدی هستند (بر خلاف گیاهان) که در پردازش های متابولیکی جلبک ها مانند تولید انرژی و آنزیم به وجود می آید. جلبک ها دارای مقادیر قابل توجه ای از کربوهیدرات های ساده و پیچیده هستند که برای بدن انسان به عنوان منبعی غنی کاربرد دارند. به طور مشخص کمپلکس های کربوهیدرات های سولفاته باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. وجود اسیدهای چربی همچون امگا 3 و امگا 6 در جلبک ها، آن ها را منابع ارزشمند غذایی تبدیل کرده است که میزان تولید انرژی در مصرف کننده را بالا می برد، همچنین جلبک ها دارای مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، کارتنوئیدها و عناصر کمیاب هستند.


  • جلبک ها به عنوان سوخت زیستی

    امروزه می توان از جلبک ها در ساخت بایودیزل، بایواتانول، ... و تولید هیدروژن استفاده کرد. با کشت برخی از جلبک ها و تولید توده زنده می توان گرما و الکتریسیته تولید کرد.



  • جلبک ها به عنوان تثبیت کننده
خاصیت جلبک ها به عنوان تثبیت کننده در صنایع غذایی و دارویی بسیار با اهمیت است و در تولید محصولاتی مانند شیر خوراکی، بستنی، خمیردندان و ... کاربرد دارند.

  • جلبک ها به عنوان کود
انسان ها از جلبک ها به دلیل توانایی بالای آن ها در جذب آب و وجود املاح و مواد معدنی در آن ها، به عنوان کود در کشاورزی نیز استفاده می کنند.

  • نقش جلبک­ها در کنترل آلودگی
جلبک ها در سامانه تصفیه پساب کاربرد دارند. استفاده از جلبک ها در روند تصفیه آب باعث کاهش استفاده از مواد شیمیایی سمی می شود.